>
Denne kvisten, som lå og vippet i vannet, fikk meg til å minnes barndommens ønskekvister. Vi svingte kvistene og ønsket oss hemmelige ting...

Selv i voksen alder er det lov å
ønske. ;-) Jeg har ønsket mitt klart, jeg! Ønsk deg noe du også, da vel...
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203913} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Svein O.

Hei

Dette var et fint bilde. Synes kanskje at det er noe hard blåfarge her, men på den annen side hjelper det til med å fremheve ringene i vannet. Dette var fint...

Mvh
Svein
astrid k.

Hei!
Dette var et vakkert bilde!
Det er en spesiell ro over det- det liker jeg!

Mvh Astrid
Odd Tore S.

Stille, men ikke helt stille; klar blåfarge over ønskekvister som har druknet.
Behagelig for øyet!
Miitt ønske:
Macroobjektiv med lang brennvidde, lyssterkt og helst med IS.
Kveldens prosjekt var edderkopp i solnedgang med lånt 50 mm makro. Da jeg etter å ha skremt den utallige ganger endelig klarte å få den i søkeren og skarp, var solnedgangen vekk!
Odd Tore
Hege J.

Takk for kommentarene.

Svein og Astrid: Kjekt det falt i smak!

Odd Tore: Hehe. Det skal ikke være lett å fotografere... Du får prøve igjen! Kan vel ellers røpe såpass for deg at mitt ønske ligner på ditt. Men - hysj!! Ikke si det til noen, for da går det ikke i oppfyllelse! ;-)

Mvh Hege
Stine J.

Hei Hege,

Enkelt og fint motiv med herlig blåfarge på vannet. :) Jeg husker også spenningen med å holde i en ønskekvist og ønske meg noe ''veldig hardt''. :) Kvisten er pent plassert i bildeflaten. Bra!

mvh Stine
Terje K.

Flott og stilrent motiv, gjengitt med en fin dyp blåfarge. Dette syns jeg også ble svært behagelig å hvile øynene på. Eneste pirket jeg kan komme på er at øynene mine har en tendens til å bli dradd mot de bladene inne ved kvisten.

Håper også midt ønske blir oppfylt..ei god natts søvn ;-)

Terje
Tone A.

Eit vakkert bilde med denne kvisten som med sine linjer over vatnet, skuggane og med dei fine ringane i vatnet som gir eit roleg uttrykk til bildet. Nydelege blåtonar på vatnet som er så gjennomsiktig at eg ser kor greinene fortset under vatnet. Og kor kvisten startar i høgrekanten, ser eg også. Dette gir flotte linjer til bildet.
Bildet har ei stemning som får meg til å tenka på haust, pga at at kvisten er bar og det ligg lause blad i vatnet. Dessutan heng det to visne blad under kvisten også. Ønskekvist er eg ikkje van med. Kvistane skulle me sjå om me kunne finna vatn med! Under treet som gauken gol, skulle ein sitja for å ønksa seg noko!
Eit vakkert oppdaga motiv med fine blåtonar, Hege!
:) Tone
Odd Tore S.

Jeg forstår at jeg ikke skulle fortalt om ønsket. Men jeg tror ikke at jeg hadde fått noen makro likevel.
Far fant vann med ønskekvist, nærmest halvproff. Bisto kommunen med å finne vannledninger som ikke var kartlagt og fant flere vannårer som ble til brønner.
Kvisten går også for meg på samme måte, men jeg tror ikke på den.
Egentlig ganske mystisk, og et sidesprang i det fotofaglige. Derfor er dotten så berikende for meg.
Odd Tore
Stig Børre E.

Det enkle er ofte det beste. Pent og rent bilde. Flott komponert.
Fin blåtone i vannet. Har aldri prøvd ønskekvist - fikk du det du ønsket deg?

StigB
Avsluttet .

Hei Hege, et deilig bilde med flotte farger - og så er motivet noe så enkelt en ''kvist''... Etter å ha sett på kvisten, har jeg allerede ønsket meg noe..
Takk for titten!

Arne
Kurt S.

Flott. Da ønsker jeg meg enda bedre evne til å se flott motiver, som her-:)
Man kan vel alltids ønske men det er nok trening og atter trening som skal til.
Et stilrent og fint bilde.
Likte blåfargen og ringene i vannet ble prikken over ièn.
Skulle ønske de bladene ikke var der. Det har imidlertid ikke stor betydning.
Mvh Kurt

Steinulf L.

Enkel og fin naturdetalj med friske farger. Ønsket? Det er vel hemmelig!:-)
Ann T.

Hei Hege, kanskje det er fordi jeg er ikke Norsk, men jeg ser ikke helt det samme som alle andre ser i dette bildet. Som et bilde gjøre dette ikke så mye for meg denne gangen. Fin blå farge og en litt uryddige kvist som ligger i vannet og med strå som ligger under vannet nederst til venstre som forstyrre komposisjonen. Men jeg ser ikke så mye mer her.
Sikkert meg som ta feil siden så mange andre er positivt :-)
Mvh. Ann
Hege J.

Tusen takk for massevis av kommentarer!
En spesiell takk til deg, Ann, som nyanserer litt her på tampen. ;-) Godt å komme litt ned på landejorda igjen, hehe! Når det er sagt, er jeg selvsagt glad for hyggelige og positive kommentarer fra alle dere andre. Ellers har jeg lite utfyllende kommentarer selv denne gangen. Har i grunn nevnt det jeg finner nødvendig i teksten til bildet øverst.

Ha en fin kveld alle sammen!

mvh Hege
Avsluttet .

Hei
Et vakkert komponert bilde og ganske sikkert en forekktige ønskekvist. Ganske detaljert enda det er så få elementer i bildeflaten. Litt gammelt løv er ønskekvistens følgesvenn og gir et bra inntrykk.
Men jeg har noe å pirke på:( :) Blåfarven liker ikke jeg helt, jeg kunne ønsket meg den ørlite mørkere. Men det er da min smak:)

Fint bilde.

mvh arild
Fred S.

Jeg er nok enig med Ann her, Hege, og jeg er sikker på at du tåler å høre at jeg synes dette bildet bare er ''sånn passe'', og knapt nok det. Blåfargen er grei nok i mine øyne; jeg har for vane å smelle til med såpass kraftig kost selv, og med adskillig mer spetakkel i enn hva tilfellet er i din støyfrie vannflate.
Nei, det er kvisten jeg ikke klarer å like. Finner ikke noen retning på den, synes den spriker alle veier. I stedet for å bidra til den rene komposisjonen som en ellers ubrutt vannflate burde innby til, skaper den heller kaos, noe speilingene også bidrar til. Blir dessuten litt for mye tomrom på høyre side, synes jeg.
Så Ann; det er ikke bare ''mad dogs and Englishmen''....

vh fred
Hege J.

Takk skal dere ha, dere gutta på tampen her!
Jeg synes det er spennende at vi er så forskjellige og ser forskjellige positive OG negative ting ved bilder. Jeg hadde ikke giddet å bruke tid på bildekommentarer hvis jeg skulle vært enig med alle sammen hver gang.

Så altså, Fred:
Jeg tåler absolutt at dette bildet ikke var noe for deg. Det skulle bare mangle! :-) Jeg respekterer deg for dine meninger og prøver å forstå hva du mener, og klarer det vel tildels også, selv om jeg nok ikke er enig i at kvisten fremstår rotete. Tvert imot synes jeg >-formene er så gjentagende og ryddige at jeg har valgt det som tittel på bildet. ''Tomrommet'' til høyre er tatt med fordi jeg ser enden på kvisten der, og den hører med for meg. Men igjen, det er noe med øyet som ser...

Arild: Blåfargen er nesten original, har bare justert litt på saturation. At du ikke likte den så godt er helt ok. ;-)

Til slutt en liten kommentar til Stig Børre, som jeg glemte å få med tidligere: ''Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves'' er uttrykket jeg klamrer meg til nå... ;-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Hei! Et lekkert bilde! Nydelig blåfarge. Jeg er uenig i at dette er rotete.Tror det ville blitt kjedelig uten bladene.
(Jeg tok et lignende motiv , bilde nr. 89495, (rotete!) og da jeg kom tilbake 1 år etterpå,lignet det på ditt.Fanget det og)
Jeg syns det gjorde seg med de svake ringene i vannet. Speilingen var også fin.


Inger-Lise
Vidar S.

Er jeg den eneste som ser konturene av en delfin?
Synes bildet er flott, og ville ikke forandret noe som helst!

Mvh
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu