STENFRØ
En smuk lille blå blomst, der blomstrer netop nu.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-05-11 01:18:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus OLYMPUS C-5050Z
  • macrozoom linse
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger142
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_49904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Øistein T.

Hva med å legge ut bildet uten ramme? synes den kraftige blå rammen trekker litt vel mye oppmerksomhet. Fin fargebalanse i bildet ellers.
Karen E.

Hej Øistein - det gør jeg.
Joakim T.

Fin komposisjon, men jeg synes blomstene blir litt for mørke pga at de står i skyggen. Det gjør at det blir litt mye konstrast med den lyse bakgrunnen også. Blomstene er fint i fokus, men prøv neste gang også med en mindre blender så bakrunnen blir litt mindre tydelig.
Karen E.

Hej Joakim - Tak for positiv kritik og gode råd.
Hilsen Karen
Espen G.

Dette blir for mørkt. Hovedmotivet er mørkere enn deler av bakgrunnen og da mister motivet noe av fokus, samt at en får overstråling over kronbladene. Noe uheldig. Ellers et bra motiv, men en reflektor eller blitzt eller enda bedre naturlig sollys hadde løftet det flere hakk tror jeg.

eg
Avsluttet .

Hei. Jeg vet ikke om du har brukt lysmålings automatikk. Men i fotografering i nærområdet kan man som regel ikke stole på automatikk. I dette tilfellet ville automatikke blitt lurt av den store forskjellen mellom den mørke forgrunnen og lyse bakgrunnen. Her burde du beregne eksponering ut fra manuell måling. Lysmålings-automatikken ville også overlevet bedre dersom du hadde valgt et utsnitt uten den kraftige bakgrunnsbelysningen.

Det er som regel smart å gjøre som du har gjort i dette bildet, nemlig fotografere macro i skygge. Direkte sollys på blomsten fører alltid til for hardt lys, og dårlig modellering av blomsten.

Lykke til videre!

-kjell
Steinulf L.

Erfaringsmessig blir slike bilder best uten direkte sollys som her. Fint utsnitt. Likte bildet uten ramme best.
monica p.

Liker bildet ditt godt, men er enig i at det blir for mørkt.
Men blomsten er sylskarp, og veldig fin, så hvis du hadde fått det litt lysere hadde dette blitt topp.
Mvh Monica:o)
Karen E.

Hej Espen, Kjell, Steinulf og Monica - tak for Jeres meninger og gode råd. Jeg har den blomst i lysere udgave - men jeg synes ikke den blå farve er nær så flot og intens, som jeg synes den, trods alt er, i denne mørke udgave.
Jeg skriver rådene bag øret.
Tak fordi I gav jer tid til at skrive,.
Hilsen Karen
Per R. G.

Enig med Monica
Joakim T.

Enig med KSR at fotografering i direkte sollys ikke er aa ettertrakte, men problemet med hard lys kan loses ved aa bruke blitz, diffusor eller reflektor. Er dog ikke enig i at losningen er aa fotografere i skyggen (synes det ofte blir for morkt og igjengrodd); det du burde gjore er heller aa macro-fotografere i (lett) overskyet vaer. Da er lyset mye mer tiltalende slik at fargene blir jevnere og du faar bedre 'modellering' av f.eks blomstene. Dessuten har du noe fornuftig aa gjore ute naar sola ikke skinner!
Jytte K.

hej Karen
fint billede af fine blå blomster og en fin blå ramme, som jeg godt kan lide. jeg tror ikke der findes nogen regler om at baggrunden ikke må være lysere end hovedmotivet, så hvis det er sådan du kan lide det, så synes jeg bare du skal fortsætte med at gøre som du selv synes.
mvh
Jytte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu