Blåmandag
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-01-29 11:45:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger453
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Øyvind N.

Stemningsfullt og vakkert.

mvh Øyvind N-A
Ishi K.

Enig, flott stemningsbilde. Synes 3 delingen og høykant format passer bra.

mvh K.
Avsluttet .

Veldig bra. Flotte toner og fin dybde. Kanskje et litt lavere ståsted ville løftet enda litt....
<font color=''#0000FF''>~Ivar~</font>
Fred S.

Har lagt ut en versjon i breddeformat. Vil svært gjerne ha flere synspunkter på bildet(ene) , av grunner som jeg ikke vil ut med enda. Og takk for kommentarer !
vh freds
Elisabeth W.

Jeg synes dette gjør seg virkelig bra i høydeformat, og jeg liker den lyse stripen som gjør tredelingen så tydelig. Fargene er fine, jeg gleder meg til å se på dette bildet hjemme, for denne skjermen er ikke noe å skryte av. Du har en liten lys flekk ganske langt til venstre nesten ved kanten nede, ikke det diffuse lyse men noe som virkelig ser ut som en flekk. Jeg skulle til å tørke av skjermen min, men flekken beveget seg når jeg scrollet, så da blir det eventuelt din jobb!

-- Elisabeth
Geir Helge S.

Lurer på om ikke den lyse flekken er speilbildet av solen i vannet.
Liker bildet best stående (på høykant). Enig med IT om et lavere standpunkt.
Geir
Tove G.

Liker best breddeformaten pga stemningen med regnet/tåken som treffer vannet.

Vil si at det er to forskjellige bilder, stemmer det?
Fred S.

bilde nr. 46552
Sola, Elisabeth, som Geir H. antyder ! Ikke rart du ikke kunne fjerne den. (Men her oppe har den fjernet seg selv et par uker nå)
Et lavere standpunkt kunne jeg ha brukt ved å sitte på huk, tok bildet i strandkanten. Og ja, Tove, det er to forskjellige bilder.
Men til saken: Hvis jeg spør om vi lar oss ''forføre'' av farger, må vel svaret bli et ubetinget ''ja''. Det er lett å falle for fargesterke bilder, og særlig virker det som om blått tiltaler de fleste. Svart/Hvitt -bilder, derimot, lever et temmelig anonym tilværelse her på dotten (i Natur-kategorien, i alle fall), det hender jeg oppdager bilder som etter min ringe forstand burde ha hatt et mye større publikum, men de er i sv/hvitt. Burde vi ikke bli flinkere til å kikke på /kommentere disse. Henviser til billednummeret øverst , bare som et eksempel. Bildet er mitt eget, la det ut for noen måneder siden, og pgs av lysforholdene er det mer eller mindre svart/hvitt (Med unntak av støyen). Ser nå at teknisk sett er det ikke mye å skryte av, men det formidler i alle fall en stemning. Når jeg ''kliner'' på en blåfarge, blir bildet plutselig mer interessant, jeg har allerede dobbelt så mange seere som ''originalen'' har fått på tre måneder.

OK, jeg liker selv bildet mitt bedre i blått, jeg lar meg selv forsføre av mettede farger, og bruker dem i stort monn selv, og for all del, jeg legger ikke opp til at det gamle bildet mitt skal få flere seere. MEN: Jeg har sett et par-tre sv/hv. bilder her den siste uka som har vært svært gode, spennende og severdige ( på natur), og derfor spør jeg. Overser vi disse for lett ?
Hans-Einar O.

Jeg må nok også innrømme at jeg lar meg lettere forføre av fargerike bilder enn av svart-hvitt. Det er mulig vi lar disse gå litt lett forbi.
Likte uansett bildet over svært godt og fikk slett ingen blåmandag. Likte også delingen av bildet samt den blå tonen godt.
Mvh Hans
Rune N.

Bra bilder begge to. Syns breddeformatet kunne vært kuttet litt i underkant.

Til temaet om hva slags bilder vi kommenterer: tar meg selv i å kommentere bilder jeg liker selv, og thumbnailen må være tydelig. Farger er slående i så måte, og innbyr til en nærmere kikk. Å ''stikke innom'' andre typer bilder krever en mer bevisst handling, og kanskje god tid, og det er ikke alltid jeg har begge ting samtidig.

mvh
Rune
Mehrzad G.

Vakkert og stemningsfullt. Likte versjon #2 best.

mvh Mehrzad
Arild S.

Hei Fred.
Antall seere er ofte preget av 'annonseringen' som tumbnailen gir. Altså tiltrekningskraften den har. Det er ikke nødvendigvis noen stor sammenheng mellom selve bildets kvalitet og antall seere. Mange kommentarer skaper og større nysgjerrighet.

Bildet er flott i blått. Stemningsfullt og med noen få spennede elementer. Liker begge formatene.

Arild
Fred S.

Thumbnailen betyr mye, Arild, det er jo opplagt. Den lyver imidlertid ofte, det hender jeg raser forbi en tilsynelatende uinteressant thumbnail, tar den igjen ved en senere anledning, og finner ut at-jøss, så bra. Og da er vi over på dette med ''navne-faktoren''. Vi kikker vel først på bilder til folk vi ''kjenner''. Både nykommere og sv/hv har en litt stemoderlig tilværelse på dotten, eller....?
vh FredS
Avsluttet .

Blåmandag, finner jeg med noe negativt ladet, mens dette bildet er vakkert og positivt. Jeg likte bildet.

Mvh
Terje
leif b.

Härlig bilde Fred. Passer utmerket til Ketil Björnstad`s
'' Blåmann '' Ha det bra...........leif
Espen L.

Hei Fred,
Her kommer en liten kommentar fra en nykommer. Har ikke mye å fære med, men alikevel:
Et perfekt bilde, men den svarte tynne ramma forsvinner litt i toppen. Hadde denne vært heltrukken hadde det kanskje blitt enda bedre?
Håper dere erfarne fotografer også hjelper til slik at vi nykommere får de innspillene vi trenger for å bli enda bedre. Det er NÅ vi trenger hjelp!
Ha en fin dag!
Reidun G.

Flott i høydeformat, i lengdeformat blir det for monotont - synes jeg.
Reidun
Fred S.

Blåmandag og Blåmann....Først, takk for kommentarer fra alle. Jeg er i det pratsomme hjørnet i dag (lunefull fyr), og er enig med Terje i at tittelen selvfølgelig er negativt ladet. Har ingen ting å gjøre med hvordan jeg føler meg i dag, har bare så mange pompøse titler på ''Blå...'' at jeg ville ha noe dagligdags.
Leif: Husker i farten ikke ''Blåmann'', men har en fantastisk'' dobbel-LP (ja, så gammel..) med Bjørnstads ''Aniara'', nærmest en mellomting mellom et syngespill og en musical. Utrolig vakker. Kjenner du den ?
Espen: Vet ikke helt når en går over fra å være ''nykommer'' til noe annet. Har vært her en 8-9 måneder nå, men føler meg på mange måter fremdeles som en nykommer, fordi jeg er såpass ''håpløs'' på det tekniske området, PS inkludert. Det har du nettopp påpekt, stripa har forsvunnet rett og slett fordi jeg har tuklet med skyer farlig nær rammestripa med kloneverktøyet, og har visket den bort. Skjødeløs som jeg er, har jeg ikke fikset saken. Og du har rett, og det er kanskje det jeg antyder her, vi må være flinkere i forhold til dere nykommere. Og vi som ikke er så drevne på det ''tekniske'' området, bør i alle fall komme med noen oppmuntrende ord. Kommer nå.....
Elisabeth W.

Hei igjen,
Du har nok rett i at man lar seg påvirke av både farger, fengende thumbnail, navn man kjenner, mange kommentarer allerede og sikkert enda flere faktorer. De færreste av oss har tid til, eller tar seg tid til, å se nøye på alle bildene som er lagt ut de siste 24 timene, langt mindre kommentere dem.
Når det gjelder akkurat bildet du har lagt ut en link til, kan jeg ikke si annet enn at jeg foretrekker det du har lagt ut nå, og det er ikke bare fargen som gjør det. Originalversjonen av det gamle bildet har et temmelig kompakt mørkt felt nederst, og versjon 2 har en effekt i samme område som ikke er noe for meg.
Jeg liker s/h bilder, men naturbilder i s/h har færre strenger å spille på. Det må være noe spesielt ved innhold, tonevariasjon, linjer, flater, el.l. hvis det skal appellere, noe av det man vil formidle med bildet må komme tydeligere fram ved å utelate fargene for at jeg skal foretrekke et naturbilde i s/h. Akkurat når det gjelder bildene du har brukt som eksempler, kan du argumentere for at det i det ene tilfellet er en skala fra lys grå til svart, og i det andre en skala fra lys blå til svart, og at det blå sånn sett ikke er noe typisk eksempel på et naturbilde i farger. Allikevel vil blåfargen formidle en stemning. Sommernattassosiasjoner er nå engang noe helt annet enn novembergrått.
At lite oppsiktsvekkende thumbnails viser seg å høre til et bilde som ville være synd å gå glipp av, har jeg opplevd mange ganger. Det bør man absolutt være seg bevisst. Nykommere burde man også ta en kikk på, men jo mer tull og vås det blir her, fra folk som ikke virker som om de har tenkt i det hele tatt før de knipser, jo sløvere blir man vel til å se på og kommentere bilder som ligger utenfor det man først ser etter når man logger inn og tar et overblikk.

-- Elisabeth
Tor H.

Bra bilde. Ver. 2 er best!
Tom A. T.

Harmonisk og stemningsfult med god balanse. Spesielt v2 som er best etter min mening.
mvh Tom T
Ole Martin E.

Hei Fred: Interessante synspunkter her. Som svart-hvitt entusiast føler jeg vel at det jeg holder på med er litt i bakleksa i forhold til PS og digitale bilder. Når det gjelder bildet ditt er det flott også i blått (likte breddeformatet best). Så med en gang at dette var et utsnitt av ditt ''Mirage''. Ha en fin kveld. Mvh Olemartin
Fred S.

Tror det Elisabeth sier over summerer opp en del realiteter i forhold til det jeg ''spurte'' om. Tid, dessuten, er noe en alltid vil stange hodet mot. Egentlig burde en jo også prøve å delta på diskusjonsforumet her, men en får bare ikke tid til alt. Derfor håper jeg at de som eventuelt irriterer seg over slik meningsutveksling på sider der det skal dreie seg om bilder synes dette er OK en sjelden gang. (Det er jo forresten bilder det dreier seg om ...)
Takk for kommentarer: Og Ole Martin; vet du har synspunkter her. E n dataskjerm er jo ikke bestandig det rette stedet for mange av bildene dine, de krever mer. (Synd dere ikke har sett dem innrammet, folkens)
vh Freds
Jóhann Á.

Hei Fred!
Fått opp diskusjonen ser jeg! Bra og vel det og ingen nye sannheter. Syns du tar vel hardt i når du sier at du bare har ''klint på en blåfarge''. Syns jeg ikke du gir deg selv nok kreditt der!!!. For meg er disse bilden vidt forskjellige og Mirage bildene er nå neppe straight sv/hv bilder heller. Da ville ditt glimrende bilde bilde nr. 46382 av Leka passe bedre inn i den diskusjonen.
Uansett likte jeg dette bildet godt og da særlig den i breddeformat. For meg formidler bildet fred og ro og da passer en rolig blåtoning ypperlig.
Bent S.

Vakkert og drømmende, Fred. Aller best likte jeg høydeformatet. Herlig!
Ha en fin kveld.
Mvh. Bent
Fred S.

Klint på og klint på, Johann. Jeg kunne vel kanskje ha sagt det på en mer ''verdig'' måte, men det er jo i prinsippet det jeg har gjort, ved å trykke på et par taster. Takk for linken til Lekabildet, forresten, det er et bra bilde i sv/hvitt. Mirage, derimot...ser nå hvor jeg har mishandlet det, med bl.a. alt for mye kontrast. Stråeme ''grodd'' sammen med vannet.... Jeg har vel lært litt siden dengang.

Bent !! Lenge siden sist. Håper dette er et livstegn som tyder på at du er på vei tilbake, enda noen hakk hvassere som fotograf etter ''studiepermisjonen'' !
Takk for kommentarer begge.
vh fred
elisabeth t.

Ja, dette var bare helt førsteklasses.
Jeg vet ikke helt hvilket jeg likte best jeg.
Nydelige toner. : )
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Flotte kontraster,
veldig stemingsfullt....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu