Moskus
Må vel nesten ha denne i mappa mi her på Foto.no
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-15 21:41:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1074
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143312} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Birger J.

Er vel ikke moskus i Namdalen vel? Tror kanskje jeg ville prioritert litt mer luft på toppen. Synes det er litt trang over ryggen til moskusen. Et ellers fint portrett av moskusen, tror også du kan hente frem litt mer lys i de mørke partiene på dyret.
Birgit R.

Liker posituren - moskusen ser så besluttsom ut. Enig i at du kanskje kunne hatt litt mer luft over ryggen på oksen. Ellers: Skarpt og fint!
Birgit
Eyvind R.

Flott portrett. Likte godt det stramme utnittet og det lave perspektivet. Får følelsen at den kan snu og tråkke på deg når som helst..

MVH Eyvind
Steinulf L.

Enig med Eyvind her. Tett på. Bra dette.
Bent O.

Hei Kjartan.

Likte også det tette utsnittet, og bildet er knallskarpt og fint. Har du vært på Dovre og tatt dette, og i så fall når?? Skal innom Dovre på vei opp til Ole Martin, og da hadde jeg håpet på noen bilder av moskus. Vet du hvordan den muligheten er i august??

Mvh Bent
Lars Otto E.

Synes du har fått fram moskusens urkraft. Bildet gir en følelse av bevegelse selv om det er frosset, ser ut som om den er på vei inn og ut av bildet. Bra stram komposisjon.
Kjartan T.

Takk for gode kommentarer.

Birger J. Du har selvfølgelig rett i at teksten til serien min ikke passer til moskusen, men egentlig var den jo utdød her til lands ... så jeg unnskylder meg med at den en gang nok har trampet rundt i fjellene her. Akkurat som de også gjorde da dyrene i sin tid ble satt ut på Dovre:)

Bent O. Bildet er tatt på Dovre, og det skal være gode muligheter til å få fotografert moskus også i august. Dette er vel et av de dyrene som er enklest å knipse her i landet, men det krever litt jobbing dersom man skal få noen virkelig gode bilder (vinterbilder). Enklest er det å finne dyrene på denne tida av året, da trekker de ned mot jernbane, vei og hytter på nordsia av fjellet - mot Kongsvold. Men det finnes mange som kan gi deg et tips om hvor de er også til andre tider av året.

Men husk å vær forsiktig .... se versjon 2 - sikkerhetsavstand til moskus er satt til 200 meter ikke mindre enn 20 slik som her.
Anya K.

Du har fått en del kommentarer..men jeg benytter meg av muligheten til å si kjempe bra!!!!! Fikk litt inspirasjon nå ettersom jeg skal til Kongsvold i hælja, riktig nok for å ta bryllups bilder men..hehe.. :)
Svein B.

Jeg kommenterer her ver #1, og den liker jeg svært godt. Mykt godt lys, svært bra at fjellet i bakgrunnen er med, og likeens steinene i forgrunnen. Jeg liker ikke måten bildet avsluttes på i øvre kant, med kutting av tuppen på pelsen. Har du mer, så ta med hele ragget. Er dette originalbildet, så kutt litt mer i toppen så ser det ikke ''tilfeldig uheldig'' ut. Men ellers et knakende godt moskusbilde utan at dramatikk absolutt må være en del av bildet, generelt lever disse dyra et stille og svært lite dramatisk liv det meste av året.

Mvh
Svein B
Lasse H.

Et av de bedre moskusbildene, helt klart. Eksponeringen sitter så det holder og bildet har et godt driv og en fin retning med moskusen som flyter frem over steinene. Ørlite grann trang i toppen men ellers helt topp! Godt balansert komposisjon.

Lasse
Kjartan T.

Takk igjen for kommentarer. Anya, brudepar med moskus er jo en heller sjelden kombinasjon. Lykke til i helga!

Svein B. Takk for alltid vettugge kommentarer. Jeg har litt mer å gå på i overkant av bildet, men denne beskjæringa er faktisk valgt etter litt tankevirksomhet. For å få mest mulig følelse av framdrift, og en moskus som klatrer i terrenget, ble dette slett ikke dumt.

Det litt tilfeldige kuttet i overkant er med på å skape en følelse av at dette skjer helt spontant, og at bilde må tas - for nå flytter dyret seg. Prøvde flere forskjellige varianter og endte opp på dette.

Lasse H. Jeg takker og bukker for tilbakemeldingen:)
Kjell G.

Jeg har sett mye moskus og mange moskusbilder opp gjennom årene. Disse kan du plassere på øverste hylle!

Flott arbeid!

mvh kjellg
Venche J.

Versjon en er super.
Har sikkert sagt det før - dette *kan* du. :)

Wenche.
Avsluttet .

Skikkelig urbilde av et urdyr. Lyset er herlig, bakgrunnen er herlig, steinramma er herlig.

Knallbra!

Stian Håpnes
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu